Vacature Secretaris Bestuur

Vacature Secretaris Bestuur

Secretaris Bestuur Wereldwinkel Dokkum

 

De wereldwinkel Dokkum is op zoek naar een secretaris die een bijdrage wil leveren aan fairtrade, eerlijke handel. Samen met de andere zes bestuursleden en 25 vrijwilligers in onze fairtrade cadeauwinkel.

 

Fairtrade is al ruim 50 jaar een begrip in Nederland. Vele doelen zijn al gehaald, zo is het in alle supermarkten heel gewoon om fairtrade  chocola, koffie en thee in het assortiment te hebben. Maar eerlijke handel op andere productgroepen is nog volop in ontwikkeling. Daarom is het in ons bestuur ook steeds weer een uitdaging om niet stil te staan bij wat we hebben, maar vooral te kijken welke middelen en producten we kunnen inzetten om ons doel te kunnen realiseren.

 

De taak van de secretaris zien wij niet alleen als degene die vergaderingen bijeenroept, de notulen en andere verslagen maakt alsook inschrijvingen, archief en dergelijke beheert. Ook is de secretaris degene die de interne communicatie binnen het bestuur maar ook naar de medewerkers verzorgt. Daarnaast ook zorgt voor de informatie over ontwikkelingen op het gebied van fairtrade, zodat we naast de financiële- en omzetinformatie breed geïnformeerd zijn, zodat we gefundeerde beslissingen kunnen nemen.

 

Kortom een actieve denker en doener die samen met de collega bestuursleden en medewerkers ervoor zorgt dat de prachtige winkel in Dokkum op een eigentijdse wijze bijdraagt aan de realisatie van de fairtrade.

 

Wil je meer weten of je aanmelden neem dan contact op met

Henderikus Lalkens, voorzitter tel. 06 225 242 33 of

Cor Valkenburg, penningmeester tel. 06 38467072